سفارش تبلیغ
صبا ویژن
< 1 2

به نام هستی بخش
در زندگی زخم هایی هست که مثل خوره روح را آهسته در انزوا می خورد و می تراشد. این دردها را نمی شود به کسی اظهار کرد...

این روزها بسیار سخت برایم می گذرد-... چهارشنبه... و امروز پنج شنبه عجب روزی بود.

در این شرایط فقط نوشتن می تواند قلب مرا تسلی بخشد که  کلمه به کلمه ی آن به اندازه ی کوههای محبوبم که یک به یک آنها را در نوردیده ام بر من سنگینی می کند.

.... فردا هم روز خداست


  

شکلهای ماساژدرمانی و منفعتهای آن برای سلامتی

ماساژ از هزاران سال پیش وجود داشته. امروزه ، اگر شما به ماساژ نیاز داشته باشید ، یا آن را بخواهید ، می توانید از بین 80 نوع ماساژ درمانی با گونه های وسیعی از فشار دادنها حرکتها و تکنیکها انتخاب کنید .همه ی اینها شامل فشاردادن ، مالیدن ، و یا دستکاری عضلات و دیگر بافتهای نرم با دست و انشگت و مشت میشود. بعضی اوقات حتی از ساعد ، زانو و یا پا استفاده می شود.

طبق گزارش یک موسسه ماساژدرمانی 2007 ، تقریبا یک چهارم از همه ی بزرگسالان آمریکایی حداقل یکبار در طول سال گذشته ماساژ را تجربه کرده اندو آنها گستره ی وسیعی از دلالیل مختلف برای آنجام آن دراند. بیشتر و بیشتر مردم فواید ماساژ را برای سلامتی تشخیص می دهند. آنها از بین تعداد زیادی از شکل های ماساژ ، آنرا که که از علائم بکاهد و یا جراحتها را از بین ببرد،  به تثبیت شدن شرایط سلامتی و ارتقای سطح کلی خوب بودن کمک انتخاب می کنند.

اینجا اطلاعاتی برای کمک به شما وجود دارد که نصمیم بگیرید کدام نوع برای شما بیشترین کاربرد را دارد.

کدام شکل ماساژ بهترین است؟

شما ممکن است توجه داشته باشید که در دوران مختلف ، اشکال گوناگون ماساژ مقبولیت و عمومیت داشته است.

شکلهایی که در ماساژدرمانی استفاده می شود شامل دسته ی وسیعی از مالشهای نرم و کوتاه و گاه تصادفی است.

برخی از ماساژدرمانگرها از روغن و لوسیون استفاده می کنند و دیگران خیر. اغلب ماساژ درمانگرها مراجعانشان را برای یک ماساژ عریان می کنند ، اما خیلی ها هم این را اینکار را انجام نمی دهند.هر ماساژی ، در هر جایی می تواند از 5 دقیقه تا 2 ساعت طول بکشد.

قبل از اینکه تصمیم بگیرید که کدام نوع ماساژ برای شما بهتر است ، شما باید از خودتان یک سوال بپرسید. آیا شما یک ماساژ ساده برای ریلکسیشن و یا کنترل استرس می خواهید؟یا نیاز دارید به از بین بردن علایم  یا کمک به تثبیت شرایط سلامتی؟قبل از تقاضا برای یک ماساژ به درمانگر خود اجازه بدهید تا بفهمد ، شما به دنبال چه هستید و می خواهید از کدام شکل ماساژ استفاده کنید.

خیلی ها بیشتر از یک شکل ماساژ استفاده می کنند. یا درمانگر ممکن است انتخاب کند ماساژتان را بسته به سن شما ، شرایط ، یا هر نیاز خاص  و یا هدفهایی که شما دارید.

آنچه که در پی می آید ، لیستی از شکلهای ماساژ درمانی مشهور است. بخصوص چهار تای اولی بیشتر مشهور هستند.

اشکال ماساژدرمانی : سوئدی

متداولترین نوع ماساژ ، ماساژدرمانی سوئدی است. آن شمل مالشهای طولانی ، نرم و به همان خوبی ضربه های مشت  سبک ، ریتمیک ،  بر لایه های بالایی ماهیچه ها. آن همچنین با حرکت مفاصل ترکیب می شود .

با از بین بردن تنش عضله ها ، درمان سوئدی می تواند هم انرژی زا باشد و هم آرامش بخش. و حتی ممکن است پس از جراحت نیز کمک کننده باشد.

چهار مالش متداول از از ماساژ سوئدی عبارتند از:

Effleurage : مالش آرام و روان که استفاده می شود برای آرامسازی بافتهای نرم.

Petrissage : فشار دادن ، غلطاندن ، یا ورز دادن پس از مرحله ی Effleurage.

Friction : حرکات عمیق ، دورانی که سبب می شود لایه های بافتها بر روی یکدیگر مالیده شوند و کمک کند به افزایش فشار خون و تفکیک بافتها از یکدیگر می شوند.

Tapotement : یک ضربه زدن مجزا و آهسته با دستها ، انگشتان و یا لبه ی دست.

اشکال ماساژدرمانی : بافتهای عمقی

ماساژ بافت عمقی برای دردهای دائم ، گرفتگی های عضلانی در بدنتان  بهترین است . ماساژ درمانگرها مالش ظریفی را به صورت آرم کار می برند به طوری که فشار را در لایه هایی از عضلات ، تاندومها یا دیگر بافتهای عمیق زیر پوستتان وارد آید. با وجود اینکه نسبت به دیگر انواع ماساژ فاقد یکنواختی است ، ماساژ بافتهای عمقی می تواند کاملا در مانی باشد .از بین بردن  الگوهای مزمن تنش و به ماهیچه های صدمه دیده از قبیل کمر رگ به رگ شده کمک می کند.

اشکال ماساژدرمانی : ورزش

رشد به سیستم ماهیچه ای کمک می کند که برای یک ورزش خاص آماده شود ، ماساژ ورزشی به کار میبرد تننوعی از رویکردها را برای کمک به ورزشکاران در تمرین—قبل و در حین و یا بعد از حوادث ورزشی. ممکن است شما از آن برای ارتقاء انعطاف پذیری و کمک به پیشگیری از صدمات استفاده استفاده کنید. یا آن ممکن است به سفت شدن ماهیچه ها و معالجه بعر از یک صدمه ورزشی کمک کند.

 اشکال ماساژدرمانی : صندلی

به هر منطقه ای که قدم بگذارید، نمایشگاه کالا ، فستیوال موزیک و یا کنفرانس ،افرادی، دیگران را برای گرفتن ماساژ با صندلی ودعوت می کنند.یا شاید شما به اندازه ی کافی خوش شانس که در یک شرکت کار کنید روزانه 15 تا 20 دقیقه ماساژ را به عنوان یک امر عادی ارائه دهد. ماساژ صندلی در جایی انجام می شود، زمانی که جای نشستن شما کاملا بسته در یک پرتابل، و به طور خاص طراحی شده باشد.معمولا ماساژ گردن ، کتف ها ، پشت ، ساعدها و دستهای شما را شامل می شوند.

اشکال ماساژ درمتنی : شی آتسو

در ژاپن ، شی آتسو به معنی «فشار انگشت » می باشد. درمانگران برای ماساژ سی آتسو یک فشار ریتمیک و متفاوت را بر نقاط معینی از بدن شما را بکار می برند.به این نقاط ، نقاط acupressure گفته می شود.آنها معتقدند به اهمیت جریان انرژی حیاطی بدن ، که به آن Chi می گویند.و همچنین استدلال می شود که ماساژ شی آتسو به باز شدنی گرفتگی ها در این نقاط کمک می کند.  

اشکال ماساژدرمانی : Thai

در طول ماساژ Thai ریا، درمانگر بدن مراجع را در وضعیتهای گوناگون حرکت می دهد. این شکل از ماساژ شامل کمپرس ماهیچه ها ، حرکت دادن مفاصل و acupressure می شود.

اشکال ماساژدرمانی : سنگهای داغ

برای این نوع از ماساژ ، درمانگر سنگهای داغ شده را بر مناطق معینی ار بدن قرار می دهد ، از قبیل نقاط acupressure . ممکن است که این سنگها یه عنوان ابزار ماساژ استفاده شود و یا به صور موقتی از محل برداشته شوند.در طول این ماساژ ، از دیگر انواع ماساژ استفاده می شود، سنگهای داغ می تواند کاملا آرام بخش و تسکین دهنده باشد زیرا آنها گرما را به عمق بدن انتقال می دهند.

 

اشکال ماساژدرمانی :عکس العمل شناسی

عکس العمل شناسی تکنیکهای دست ، شست ، انگشت را برای تحریک نقاط معینی ازپا را بکار می برد.اعتقاد بر این است که این ناحیه ها به بخشهای مختلفی از بدن مربوط هستند.پس انتظار می رود که این نوع از ماساژ سلامتی و احساس خوب بودن را ارتقا می بخشد.

اشکال ماساژدرمانی : ماساژ بارداری

در طول بارداری بدن شما تغییرات زیادی را پشت سر می گذاردماساژ بارداری می تواند بوسیله ی کاهش استرس ، کاهش تورم دستها و پاها ، و از بین بردن درد ماهیچه ها و مفاصل به ای تغییرات کمک کند.این ماساژ ، خصوصا زمانی می تواند مفید باشد که گزینه های درمانی و درمانگاهها محدود باشند. در این نوع ماساژ،ماساژ درمانگر با استفاده از بالشهایی که به طور خاص طراحی شده بع شما کمک می کند تا در وضعیت راحت قرار بگیرید.

آیا ماساژ برای سلامتی مفید است؟

خیلی از اشکال ماساژ ، ورای ریلکسیشن ساده برای خود منافعی دارند.اینجا تنها چند تا از مشکلاتی که از ماساژ سود می برند نام برده میشود.

کمر درد :

بیش از یک مطالعه تاثیر ماساژ درمانی را بر کمر درد نشان داده اند.یک مطالعه در سال 2003 نشان می دهد که ماساژ درمانی از طب سوزنی  یا عمل نخاع برای کاهش فشار کمر درد بهتر بوده است.این عمل همچنین نیاز به مصرف داروهای مسکن را تا 36 درصد کاهش داده است.

سردردها:

از دیگر انواع دردها که ماساژ درمانی بر آن تاپیر مثبت دارد سردرد می باشد.بوسیله ی بیشتر از یک مطالعه نشان داده شده است که ماساژ درمانی میتواند از تعدد میگرنهای شخص بکاهد و همچنین خواب را بهبود بخشد.

التهاب مفاصل:

در آزمایشات کلینیکی اولیه تاثیر ماساژ سوئدی مشاهده شد وقتی که شرکت کننده ها یک یا دو بار در هفته ماساژشدند، درد ، خکشی و عملکرد مفاصل آنها بهبود پیدا کرد ولی در گروهها این تغییرات یافت نشد.

سرطان:

ماساژدرمانی به عنوان مکملی برای طب سنتی ، طب غربی می تواند آرمسازی را ارتقا و علائم سرطان را کاهش دهد و یا تاثیرات درمان آن را برطرف سازد. همچنین ممکن است به کاهش درد ، تورم ، خستگی ، تهوع و یا افسردگی ، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.

اضطراب:

یک مرور از بیش از 12 مطالعه نشان داد که ماشاژ به رهایی از افسردگی و اظطراب کمک می کند . آن شطح کورتیزول را روی 50 درصد نگه می دارد و همچنین ماساژ سطح نروترنسمیترهایی که به کاهش افسردگی کمک می کنند را افزایش می دهد.

منبع:

Article Link: http://www.webmd.com/balance/massage-therapy-styles-and-health-benefits

SOURCES:

National Center for Complementary and Alternative Medicine: "Massage Therapy as CAM."

U.S. Department of Labor Bureau of Labor Statistics: "Massage Therapists."

American Massage Therapy Association: "2008 Massage Therapy Industry Fact Sheet."

American Massage Therapy Association: "Choosing a Type of Massage."

American Massage Therapy Association: "Glossary of Massage Terms."

American Massage Therapy Association: "Massage and Serious Health Conditions."

Washington State University: "UREC Massage Styles."

مترجم : محمد سجاد صیدی


 

 

 

 


  

هدف

بررسی انگیزش فردی و بین فردی در پروژه های مشارکتی

روش

شرکت کنندگان 211 نفر(24 ساله) اکثریت محصل بودند که در سطوح کارشناسی و آغاز کارشناسی ارشد در کلاس های روانشناسی تربیتی دانشگاه بزرگ میدوسترن[1] ثبت نام کرده بودند. از این دانشجویان 146 نفر زن و 59 نفر مرد بودند و 9 نفر جنس شان را مشخص نساخته بودند و همه به جز سه نفر سفید پوست بودند. دانشجویان به صورت داوطلبانه در طول کلاس های آموزشی شان به پرسشنامه ای که شامل نشان دادن دو جفت تصویر فرضی درباره ی یادگیری مشارکتی[2] بود، پاسخ دادند. این تصاویر در پنج عامل اسنادی[3] متنوع بود، که از این قرار است: پیامدهای پیشرفت[4](موفقیت در مقابل شکست)، توانایی شخصی[5](بالا در مقابل پایین)، کوشش شخصی[6](بالا در مقابل پایین)، توانایی همکار[7](بالا در مقابل پایین) و کوشش همکار[8](بالا در مقابل پایین).

پیامدهای پیشرفتِ توانایی شخصی، و کوشش فردی به عنوان عوامل بین فردی[9] تلقی گشته و توانایی همکار و کوشش همکار به عنوان عوامل درون فردی[10] تلقی شدند. با 32 ترکیب ممکن از این 5 متغیر، 8 شکل مختلف از پرسشنامه ایجاد شد و هر یک از شرکت کنندگان در این مطالعه به چهار طرح فرضی که به صورت تصادفی ترتیب داده شده بود، پاسخ دادند.

آنها متعاقبِ هر طرح به تعدادی از سئوال هایی که تعامل موثر با موقعیت را در مقیاسی شش بخشی  اندازه گیری می کرد، پاسخ می دادند. به منظور بررسی عاطفه نسبت به خود[11]، از دانشجویان خواسته شد که احساس احتمالی شان درباره خود را بر اساس سهم خویش در پروژه، در مورد متغیرهای غرور[12]، شرمندگی[13] و گناه[14]، اندازه گیری نمایند. همچنین به منظور بررسی عاطفه نسبت به همکار[15]، از دانشجویان خواسته شد که احساس های احتمالی خود را در مورد همکارشان بر اساس سهم همکار در پروژه در مورد متغیرهای خشم[16]، ترحّم[17] و قدردانی[18] اندازه گیری نمایند. در خصوص اندازه گیری انتظارات افراد درباره موفقیت در آینده، از دانشجویان پرسش گشت که "اگر شما در آینده برای کار با همان همکار در یک پروژه ی مشابه باشید، رتبه تان در پروژه ی دوم را با پروژه اول چگونه مقایسه می کنید"؛ پاسخ ها از "بطور معناداری بالا تا بطور معناداری پایین" مرتب شده بود.

نتایج

این پیش بینی که "شکست ناشی از فقدان توانایی، به انتظاراتی مشابه برای عملکرد آینده منجر خواهد شد"، تایید گشت. در حالیکه این پیش بینی که " شکست ناشی از فقدان توانایی، به ایجاد حس شرمندگی و ترحّم درباره ی همکار منجر می شود" حمایت نشد. بر خلاف انتظار، اثر اصلی توانایی همکار بر انتظارات آینده، دیده شد؛ بدین صورت که به وسیله ی مشارکت، هنگامیکه همکاران به عنوانِ "بالا در توانایی در مقابل پایین" توصیف شده بودند، بهبود بیشتری در رتبه ی آینده پیش بینی می شد.

همانطور که انتظار می رفت اثرات معناداری برای ترحّم و خشم یافته نشد؛ تعامل معناداری بین توانایی خود و توانایی همکار یا بین توانایی خود و کوشش همکار وجود نداشت.

این پیش بینی نظری که "موفقیتِ ناشی از تواناییِ خود به ترحّم بیشتر منجر خواهد شد"، تایید نگشت و اما این پیش بینی که "تواناییِ خود بر انتظارات آینده تاثیر نخواهد گذاشت" تایید شد.

بر خلاف انتظارات، نتایجی که توانایی همکار را بررسی کردند اثر معناداری در مورد قدردانی نشان دادند؛ این مورد نشان داد که دانشجویان دارای شریکی با توانایی بالا بطور معناداری قدردانی بیشتری در مورد همکار خویش احساس می کردند.

همانگونه که انتظار می رفت اثر معناداری در مورد انتظارات آینده پیدا نشد؛ تعامل معناداری بین توانایی خود و توانایی همکار یا بین تواناییِ خود و کوشش همکار وجود نداشت.

اثرات مهم معناداری در مورد ترحّم و انتظارات آینده دیده شد؛ بدین صورت که طبق انتظارات، دانشجویان با کوشش بالا در مقایسه با دانشجویان دارای کوشش پایین، بطور معناداری ترحّم بیشتری احساس کرده و انتظار بهبود کمتری در رتبه شان داشتند.

همچنین طبق پیش بینی ها، دانشجویان با همکاران دارای کوشش بالا بطور معناداری قدردانی بیشتری احساس می کردند اما بر خلاف انتظارات این دانشجویان در مقایسه با دانشجویان دارای همکارانی با کوشش پایین، انتظار بهبود بیشتری در رتبه های آینده ی خویش داشتند.

تعامل معناداری بین کوششِ خود و توانایی همکار، یا بین کوششِ خود و کوششِ همکار وجود نداشت.

بحث

روی هم رفته انگیزش بطور تنگاتنگی به کوشش مربوط است تا توانایی. هیجان های فردی[19] شامل ترحّم، شرمندگی و گناه به کوشش مربوط بودند، نه به توانایی. هیجان های بین فردی[20]، دربرگیرنده ی هم خشم و هم قدردانی به کوشش مربوط بودند. انتظارات برای پیامدهای آینده ی پروژه ها نیز به کوشش مربوط بودند اگرچه همیشه به همین صورت که پیش بینی شده بود، نبود. زمانی انتظارات برای بهبود در پروژه های آینده در بالاترین وضع قرار داشت که دانشجویان کوشش پایینی را نشان داده بودند اما همکاران آنها دارای کوشش بالایی بودند. توانایی همکار درباره ی شکست[21] نیز مهم بود، اینگونه که دانشجویان با همکاران دارای توانایی بالا، انتظار پیشرفت بیشتری از دانشجویان با همکاران دارای توانایی پایین داشتند. این نتایج نه تنها تلویحات مهمی در مورد اهمیت ساخت نظامی از مسئولیت پذیری در مورد کوشش دانشجویان در پروژه های مشارکتی دارد، که نیز از این نظر مهم است که دانشجویان حامی، مسئولیت شان را نسبت به دیگران درک کرده و آنگونه که باید و شاید رفتارشان را بطور مناسب نظارت کرده و تنظیم کنند. بعلاوه مهم است که دانشجویان مهارت های لازم به منظور بازشناسی[22] و فراهم سازی بازخورد[23] مناسب که دربرگیرنده ی هیجان های شان است را بیاموزند. زیرا هیجان ها می تواند زمانیکه از همسالان برای اشتراک مساعی درخواست شده است، به عنوان راه انداز هم برای رفتارهای ساختاری[24] و هم برای رفتارهای غیرساختاری[25] بکار گرفته شود. همچنین نتایج این پژوهش به درست کردن دغدغه های کسانی که عقیده دارند که گروه بندی هایی با توانایی های نا متجانس در خردترین وضع در سطح دانشکده ممکن است دارای پیامدهایی منفی برای دانشجویان باشد، کمک کند. از دیدگاه اسنادی، دانشجویان دارای توانایی پایین، متعاقبِ شکست، شرمندگی را تجربه نخواهند کرد، شاید به این خاطر که شکست به اشتراک گذاشته شده است. بعلاوه دانشجویان گماشته شده با همکاران دارای توانایی پایین، نه انتظارات پایین تری برای موفقیت در آینده داشتند، و نه نسبت به همکاران دارای توانایی پایین احساس خشم می کردند. یک دغدغه ی احتمالی آن است که دانشجویان نسبت به همکاران دارای توانایی پایین احساس ترحّم نکنند، که ممکن است ناشی از سیرت پایین آنها برای کمک کردن به یادگیری همکاران شان باشد. در هر حال، بطور کلی، پیامی که از نتایج این پژوهش پدیدار می گردد آن است که تلاش، نقش مهم تری را هم در هیجان ها و انتظارات مثبت و هم در هیجان ها و انتظارات منفی بازی می کند.

 

ترجمه: س. سیادت

 

 

Reference:

Peterson, S. E., & Schreiber, J. B. (2006). An attributional analysis of personal and interpersonal motivation for collaborative projects. Journal of educational psychology, 98, 777-787.

 

 


 

[1] Midwestern university

[2] Collaborative learning

[3] Attributional factors

[4] Achievement outcome

[5] Personal ability

[6] Personal effort

[7]Partner"s ability

[8] Partner"s effort

[9] Between-subjects factors

[10] Within-subjects factors

[11] Affect toward self

[12] Pride

[13] Shame

[14]Guilt

[15] Affect toward partner

[16] Anger

[17] Pity

[18] Gratitude

[19]Personal emotions

[20] Interpersonal emotions

[21] Failure

[22] Recognize

[23] Feedback

[24] Constructive

[25] Deconstructive


  

 

لیست پیشنهادی منابع آزمون کارشناسی ارشد رشته ی مشاوره

آزمون کارشناسی ارشد مشاوره، 7 ماده ی امتحانی را در 180 سوال و طی 2 دفترچه پوشش می دهد. نکته ی قابل توجه ثابت نبودن مواد امتحانی داخل هر دفترچه طی سالهای اخیر است.در آزمون سال 88  دفترچه شماره ی یک 105 سوال که زمان پاسخگویی به آنها 130 دقیقه و دفترچه شماره ی 2 ، 75 سوال که باید در 60 دقیقه به آن پاسخ داده می شد.

آمار و روش تحقیق – ضریب 2 – 25 سوال

* مباحث آماری در بسیاری از کتب منتشر شده، مشترک می باشند بنابراین دانشجویان باید احاطه ی خود را بر روی مباحث آماری کامل کنند.

* درس آمار و روش تحقیق قابلیت زیادی برای ارائه ی نکات انحرافی دارد.

1 آمار - احتمالات و آمار کاربردی در روانشناسی و علوم تربیتی- دکتر علی دلاور – رشد

2 آمار – روشهای آماری در علوم رفتاری – جعفر نجفی زند و حسن پاشا  شریفی -  سخن

3 آمار – استباط آماری – دکتر هومن

4 – روش تحقیق – دکتر علی دلاور – ویرایش

5 – روشهای تحقیق و چگونگی ارزشیابی آن در علوم انسانی با تاکید بر علوم تربیتی – عزت اله نادر ی و مریم سیف نراقی - ارسباران

6- روش تحقیق در علوم رفتاری- رمضان حسن زاده

6 روشهای تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی – دکتر اسماعیل بیابانگرد- نشر دوران

مبانی مشاوره و راهنمایی – ضریب 2 - 25  سوال

1 – اصول و روشهای راهنمایی و مشاوره ، بخش اول( مبانی) – سید مهدی حسینی بیرجندی – رشد

2 – مقدمات راهنمایی و مشاوره – دکتر شفیع آبادی – انتشارات پیام نور

3 – مبانی مشاوره و رواندرمانی – گیبسون و همکاران – ترجمه دکتر باقر ثنایی – بعثت

4 – مقدمه ای بر مشاوره و رواندرمانی – سید احمد احمدی – دانشگاه اصفهان 

5 – راهنمایی و مشاوره ی تحصیلی و شغلی – شفیع آبادی – سمت

6 –  راهنمایی و مشاوره ی شغلی و حرفه ای و نظریه های انتخاب شغل – دکتر شفیع آبادی – رشد

7 – پویایی گروه و مشاوره ی گروهی – شفیع آبادی – رشد خانواده

8 –خانواده  درمانی – گلدنبرگ – ترجمه ی حسین شاهی و نقشبندی – نشر روان

9 - بخش مبانی کتاب سنجش تکمیلی

روشها و فنون راهنمایی و مشاوره- ضریب 3 – 25 سوال

با توجه به اینکه ضریب این درس 3 و مباحث آن نه چندان مشکل می باشد ، با کمی دقت در مطالعه و تست زدن می توان درصد بالایی را کسب کرد .

1 - اصول و روشهای راهنمایی و مشاوره – سید مهدی حسینی بیرجندی – رشد

2 – فنون و روشهای مشاوره –  شفیع آبادی – ترمه

3 – مفاهیم بنیادی و مباحث تخصصی در مشاوره – دیوید گلدارد – ترجمه سیمین حسینیان – کمال تربیت( در سالهای اخیر همیشه چند سوال از این کتاب آمده است)

 4- بخش روشها و فنون سنجش تکمیلی

نظریه های مشاوره و روان درمانی – ضریب 3 – 25 سوال

* به دلیل ضریب بالا و نکات ریز، این مبحث را باید خیلی دقیق و به طور کامل مطالعه نمود.در ضمن برخی سوالات بصورت استنباطی طرح می شود.

1 – نظریه های مشاوره و رواندرمانی – شفیع آبادی و ناصری – مرکز نشر دانشگاهی

2 – نظریه های مشاوره (دیدگاههای مشاوره) – لوئیس شیلینگ -تر جمه سیده خدیجه آرین – اطلاعات . ( در برخی موارد که ممکن است تضادی با کتاب آقای ناصری و شفیع آبادی داشته باشد ، اولویت با کتاب ناصری و شفیع آبادی است)

3- نظریه های رواندرمانی- پروچاسکاو - ترجمه یحیی سید محمدی

3 – نظریه های رواندرمانی و مشاوره – ریچارد اس شارف – ترجمه ی مهردادفیروزبخت – موسسه ی خدمات فرهنگی رسا

4 – نظریه های مشاوره و رواندرمانی – حوریه بانو رحیمیان - مهرداد   

5 - روانشناسی کمال – دوان شولتز – ترجمه ی گیتی خوشدل – بخش نظریه ی ویکتور فرانکل

روانشناسی شخصیت – ضریب 2 – 25 سوال

1 – نظریه های شخصیت – دوان شولتز – این کتاب از منابع بسیار مهم و کلاسیک روانشناسی شخصیت می بیاشد که در حال حاضر دو ترجمه از آن موجود می باشد.ترجمه ی قدیمی آن توسط یوسف کریمی و همکاران و ترجمه جدید آن توسط یحیی سید محمدی انجام گرفته است.

2 – شخصیت – پروین جان – ترجمه ی جوادی و کدیور – آییژ

3 – نظریه های شخصیت – دکتر علی اکبر سیاسی – دانشگاه تهران

4 – مکتبها و نظریه ها در روانشناسی شخصیت – سعید شاملو – رشد

5 – ساخت ، پدیدایی و تحول شخصیت – مایلی و روبرتو – ترجمه محمود منصور – انتشارات دانشگاه تهران

6 -  روانشناسی ژنتیک – محمود منصور – سمت

کاربرد آزمونهای روانی در مشاوره – ضریب 2 – 25 سوال

* معمولا  از آزمونهای MMPI و بندر گشتالت و وکسلر و رورشاخ به نسبت ، سوالات بیشتری می آید، اگر در حین تحصیل این آزمونها به خوبی حلاجی شوند در موفقیت در این ماده ی امتحانی بسیار اثر گذار خواهد بود.

1 – آشنایی با آزمونسازی  وآزمونهای روانی – دکتر ابولفضل کرمی – روان سنجی( از این کتاب در سالهای اخیر چندین سوال در آزمون آمده است – این کتاب مباحث فراوانی را به صورت خلاصه  در خود جای داده است)

2 – راهنمای سنجش روانی برای روانشناسان بالینی، مشاوران و روانپزشکان – گری گراث مارنات – ترجمه ی حسن پاشا  شریفی – رشد ( این کتاب دو جلدی مباحث را به صورت عمقی و کامل مورد بررسی قرار داده است)

3 – آزمونهای روانی ( مبانی نظری و عملی)– دکتر حمزه گنجی – ارسباران

4 – اصول روانسنجی و روان آزمایی – حسن پاشا  شریفی – رشد

5 – نظریه و کاربرد آزمونهای هوش و شخصیت – حسن پاشا  شریفی – سخن

6 – آزمونهای روانی، مبانی نظری و کاربردی – دکتر هادی بهرامی – دانشگاه علامه طباطبایی

زبان انگلیسی – ضریب 3 – 30 سوال

زبان انگلیسی از مواد بسیار مهم آزمون کارشناسی ارشد محسوب می شودکه در صورتی که بدان پرداخته شود می تواند نقش بسزایی را در قبولی شما داشته باشد.

این ماده ی امتحانی دارای سه بخش می باشد که بخش اول Vocabulary – گنجینه لغات است که تعداد 10 سوال را در خود جای داده است.دانستن معناهای چندگانه ی لغات ، مترادفها ، متضادها  و لغاتی که نگارشی شبیه به هم دارند ولی در معنا متفاوتند می تواند در این بخش به شما کمک کند.بخش دوم گرامر می باشد که 5 سوال نیز از گرامر خواهد آمد.بخش سوم Reading می باشدکه بیشترین سوال را (15) در خود جای داده است 0دارای سه متن می باشد که هر کدام که هر کدام به اندازه ی یک یا دو پاراگراف ، و در پایان هر متن 5 سوال مطرح می شود .

* بنابراین مطالعه و ترجمه متون تخصصی انگلیسی و گسترش خزانه ی لغات انگلیسی در طول تحصیل فاکتور بسیار مهمی در موفقیت در این ماده امتحانی محسوب می شود.

1 – 504 واژه ی تافل

2 – متون انگلیسی تخصصی برای دانشجویان مشاوره – منصور کوشا – انتشارات سمت

3 – مطالعه ی لغات انتهایی برخی کتب که در طول دوره ی کارشناسی معرفی می شود.

4 – زبان تخصصی علوم تربیتی – محسن طالب زاده – انتشارات سنجش

·                        در تهیه ی این فهرست سعی شده کتب به ترتیب اهمیت در آزمون تنظیم گردند .

تهیه و تنظیم: محمد سجاد صیدی


 

 

 

 

.

 

 


  
خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :8
بازدید دیروز :13
کل بازدید : 547685
کل یاداشته ها : 36


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ